welcome

Üdvözlök mindenkit az oldalon! A geekpanda.gportal.hu egy gamer, sorozat- és filmmániás lány blogja. Azon felül, hogy filmekröl, sorozatokról olvashatsz véleményt, ajánlót és kritikát, találhatsz itt videojátékokról, youtuberekröl, kütyükröl és programokról is leírást, ajánlókat, kritikákat, és természetesen a véleményemet is magukba foglalják a bejegyzések. Ha szívesen olvasnál valamiről, nyugodtan írd meg! Jó szórakozást, jó olvasást!

 
about me

I am a gamer not because I don't have a life...
...but because I choose to have many!

Pandaa, 22, gamer, sorozat- és filmmániás. Szereti a könyveket, a teát, néha kávézik, húsevő, catlady, szokása néha angolul megszólalni vagy bekeverni kifejezéseket. Egészségtelenül él, néhanapján rágyújt, ritkán iszik alkoholt. Imád írni, festeni és fotózni is. PC-n játszik, néha stream-el, és ha másképp alakul, szoftverfejlesztőnek tanulna... Többet?

 
to do list

Sorozatok:

 • The Big Bang Theory
 • Sherlock
 • Hannibal
 • Wayward Pines
 • Sleepy Hollow
 • Blindspot
 • American Horror Story

Filmek:

 • Alice through the Looking Glass
 • Doctor Strange
 • Arrival
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them
 • Inferno
 • Nerve
 • The BFG
 • Snowden
 • Logan
 • Deadpool 2
 • The Nice Guys
 • Nerve
 • The Edge of Seventeen
 • Passengers

Programok stb:

 • OBS
 • Videóvágás Movie Makerrel
 • Royalty Free zenék
 • Discord vs. Teamspeak

Játékok:

 • Subnautica
 • Steep
 • Diablo 3
 • World of Warcraft
 • Overwatch
 • Limbo
 • Mass Effect 2
 • Epistory - Typing Chronicles
 • The Evil Within
 
message me

Bármit is szeretnél közölni, kulturáltan tedd! A nevem Pandaa, nem szerkesztő! Ha bármilyen témáról, filmről, játékról érdekel a véleményem, nyugodtan írd meg, bármilyen témaötletet, tippet szívesen fogadok! Cserét pedig kérj nyugodtan!

 
partners

Ha szeretnél cserét kérni, a chat-ben teheted meg. Különleges feltételeim nincsenek, ha szimpatikus az oldalad, valamint rendezett, nincs akadálya a cserének.Képre vár: senki
Lekerültek!

Reba ~ Anna ~ .

 
information

Az oldalnak egyetlen szerkesztője van. Minden itt található írás, aminél az én nevem szerepel, az oldal tulajdona, az én szellemi termékeim, másolásuk súlyos következményeket vonhat maga után! A képi tartalmak saját szerkesztések, ami nem az én munkám gyümölcse, annak forrása jelölve van. Kulturált viselkedésre szeretnék kérni mindenkit, ha hozzászólást vagy a chat-be írsz, tartsd be az alapvető etikettet!

Nyitás: 2016. 06. 05.
Újranyitás: 2017. 01. 26.
Szerkesztő: Pandaa // e-mail
Téma: BLOG; Videojátékok, filmek, sorozatok, tech, youtube, szoftver...
Tárhely: GPortal
Design: Juci // To know who you are...
Köszönet: Gergő, Niki,

 

 
 
log in
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

news

OBS - leírás, beállítások

2017.03.23. 17:00, picipandaa
http://geekpanda.gportal.hu/portal/geekpanda/image/gallery/1490265316_42.png

Nem egy ember kért segítséget felvevő programmal kapcsolatban, és én mindig ugyanazt tudtam javasolni: Az OBS egy ingyenes program, amivel felvehetsz, streamelhetsz, twitch-csel és youtube-bal egyaránt kompatibilis (valamint még sok más hasonló hellyel), én is ezt használom a kezdetektől. Voltak vele problémák, és sokszor nem érdemes egyből frissíteni a következő verzióra, mert volt már, hogy annyira bug-os volt az egyik verzió, hogy nem nagyon lehetett használni rendesen. Bár ez, a tapasztalataim alapján, megoldódni látszik, én is inkább várok a frissítéssel 2-3 verziót, és csak akkor frissítek, ha problémákkal találkozom. Egyébként én úgy érzem, érdemes frissíteni, hiszen nem a funkciók változnak meg ilyenkor, inkább az optimalizációja lesz jobb, ahogy én tapasztalom…

Két változata létezik, mindkettő a hivatalos honlapról tölthető le: A sima OBS Classic, valamint az OBS Studio. Eleinte a Studioval nem szimpatizáltam, de amikor a sima frissítései kezdtek bugosak lenni, áttértem a Studio-ra, azóta pedig nem tudnám visszaváltani. Mindkettő jó a maga módján, viszont a Studio-ban több a lehetőség. Kaptok képeket a saját OBS-emről, de előre jelzem, a beállítások az én gépemhez és netemhez vannak kalkulálva, ez lehet, hogy másnak sok vagy kevés lenne. Bátran kísérletezzetek vele, én is így tettem, teszek sokszor, mit bír el még és mi az, ami már sok.

A Studio-t is lehet egyébként hasonlóan használni, mint a simát, azonban nekem kifejezetten tetszik, amit a stúdió mód nyújt – ez pedig az átmenet, ami lényegében egy effekt, aminek köszönhetően nem egyből, élesen vált át a kiválasztott képre, hanem áttűnéssel. Ezt nagyon nem bírom megfogalmazni értelmesen, de akit érdekel, az nézzen bele valamelyik streamembe, rögtön az elején látni fogja, amikor a borítóról átváltok a játék képére.

Látható a képen egy olyan rész, ahol jeleneteket lehet hozzáadni. Én speciel egy lustaság vagyok, hogy külön, minden játékhoz létrehozzak egyet, a sima változatban mindennek volt külön, ebben már úgy érzem, felesleges, de nyilvánvalóan célszerű lehet. Jeleneteken belül pedig a forrásokat lehet hozzáadni, szerkeszteni. A borítóképek, ikon, a játékok megjelentetésére különböző opciók, valamint a Browser Source-szal hozzáadott dolgaim vannak itt. ó, igen! Arra érdemes odafigyelni, ha például chat-et, vagy bármit, amit a böngészőn keresztül kell (linkkel hivatkozva, css-sel formázva), szeretnél hozzáadni, akkor a teljes verziót töltsd le, ugyanis van a teljes és a sima / mini, erre már nem emlékszem pontosan, hogyan hivatkoznak. Az oldalon a letöltéseknél a teljes telepítőjét tölti le, de ha frissítesz, ott már oda kell figyelni, különben a Browser Sourve elveszik – ez az egyetlen különbség a teljes és az ’alap’ között.

Térjünk át a beállításokra, ez legfontosabb része talán a bejegyzésnek. A fájl fülre kattintva megtaláljátok a beállításokat. Aki nem tud angolul, az ne ijedjen meg! Ugyanis van magyar támogatása a programnak, ezt pedig itt is be lehet állítani. Ezen kívül van itt még egy olyan opció, hogy Téma, van egy sötét téma is, ami nekem speciel nem tetszik – pedig a Windowsomat is sötétre állítottam, de az OBS-nél nekem valahogy nem gyerebe ez a sötét téma. Na, de ne térjünk el a lényegtől. Itt mindent az alapértelmezett beállításon hagytam. Ami itt lényeges, az a Stream, valamint a Kimenet beállításai. Kezdjük a Stream-mel. Ha youtube-ra szeretnél stream-elni (ezt ismerem, a twitch-es beállításokkal nem vagyok tisztában, de biztosan vannak leírások, sőt, videók is, mit és hogyan kell), kiválasztod a Szolgáltatásnál a Youtube / Youtube Gaming-et (de ha lenyitjátok, látjátok, mennyi mindent lehet vele kezdeni), a Szervernél elsősorban a Primary szerver kell, ha esetleg haldoklik a Youtube, olyankor érdemes megpróbálni a Backup-pal, de általában az sem működik, ha nagy a gáz… illetve itt még van egy, nagyon fontos beállítás, mégpedig a Stream kulcs. Ez mindenkinél más, valamint minden stream-nél más (kivéve, ha azonnali élő adással dolgozol, ott marad ugyanaz, eseménynél azonban mindig változik, erre figyelni kell, hogy mindig ki legyen cserélve!). Ezt a Youtube-on Stream neve / kódja néven találod, hasonló, mint egy aktiváló kulcs bármilyen szoftverhez, játékhoz. Ezt kell bemásolni egy az egyben az OBS-be is.

Már csak a Kimenet van hátra. Én egyszer beállítottam, azóta csak a bitrátát toltam picit feljebb, mert tudom, hogy bírja a net és a gép is. Ez attól függ, milyen felbontásban stream-elsz, nekem a gépen jelenlegi állapota miatt a 720p a teteje, ehhez mérten 3000-re van állítva. Ez neked lehet több, lehet kevesebb is. 2500-re volt régebben belőve a net miatt. A többit egy videó alapján állítgattam be, ezt javasolták benne, így én is ezeket javaslom beállításoknak.

A többi beállításnál kinek mi. A Videónál mindenképp olyan felbontást adj meg, amit a monitorod is tud (ez nálam 1366x768, mert ez egy makikaki monitor), valamint az FPS értéknél is inkább menj biztosra, bár tény, ez csak egy átlag, és bár van különbség a 30 és a 60 között, nem biztos, hogy mindig tudná teljesíteni a 60at átlagban.

A Gyorsbillentyűk nagyon jól tudnak jönni, testreszabható, viszont arra mindenképp oda kell figyelni, hogy ha például beállítod a V-t a stream / videó leállítására, miközben te mondjuk Overwatchozol, nem fog leállni, hiszen a játék is használja a billentyűt.

Nálam minden más maradt a javasolt vagy az alapbeállítás, a bitráta átállításától eltekintve semmit nem változtattam, csupán a forrásokkal szórakozok. Ha pedig bárkinek bármi kérdése lenne valamilyen opcióval, beállítással kapcsolatban, nyugodtan írjon kommentet vagy e-mailt, és ha tudom, elmagyarázom.

A programot pedit itt tudjátok letölteni, mind a Studio, mind a Classic változatot: https://obsproject.com/download

Még nincs hozzászólás.